Hegens on the way

Samen lopen wij ALS de wereld uit!
Team is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal 3f812eecf20ddeff2e19e7a84fffe99e382fe0d2
van totaal € 500 (379%)

Op 14 mei 2013 werd de whatsappgroep "Hegens on the way" aangemaakt. Hoewel whatsapp inmiddels een veelgebruikt medium is, was dat destijds nog een vrij 'nieuwe' manier van communiceren met elkaar. Een handige manier om de reislustige familieleden op de hoogte te houden van ieder zijn bezigheden. De één vanuit Vietnam, Engeland of Zweden, de ander vanuit thuis in IJhorst, Groningen of Utrecht... Later werden daar reizen naar o.a. Indonesië, Curacao, Canada, Oostenrijk, Griekenland, Australië, Costa Rica aan toegevoegd. ‘Hegens on the way’: Af en toe een foto, soms hele verhalen en discussies. Grappige en leuke belevenissen maar ook verdrietige momenten delen we met elkaar. 

Toen wij op 9 januari 2018, na een lange periode van onzekerheid, te horen kregen dat mijn man gediagnosticeerd werd met de ziekte ALS, werd deze whatsapp groep meer een praktisch communicatie medium met af en toe voor plezier en afleiding nog eens een leuke foto of gebeurtenis. Onze wereld stond op zijn kop. ALS is een zenuw-spierziekte waarbij signalen vanuit de hersenen niet aankomen bij de spieren. Spieren verzwakken en vallen uiteindelijk één voor één uit. 

Sinds januari 2018 hebben wij moeten ondervinden hoe snel deze ziekte een mens kan overmeesteren: bewegen, praten, eten en drinken werden in korte tijd onmogelijk en helaas is mijn man afgelopen zomer, 7 maanden na het stellen van de diagnose, op 6 augustus overleden. 

Hegens on the way is vandaag de dag nog steeds in de lucht! En na een turbulent jaar worden de eerste reisjes weer gemaakt en gaan de Hegens weer ‘on the way’. Daarnaast heeft het afgelopen jaar ons ook geleerd hoe hard je elkaar nodig hebt wanneer één 'teamlid' ongeneeslijk ziek wordt, de diagnose ALS krijgt en volledig afhankelijk wordt van de andere teamleden. Het heeft ons sterker gemaakt.

Er is maar één manier om ALS de wereld uit te helpen: wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek naar mogelijke oorzaken, passende behandelingen of gewoon naar middelen die een leven met ALS makkelijker maken... Dat is heel hard nodig! Mijn man heeft, zolang dat mogelijk was, meegedaan aan deze onderzoeken. Als sportieve familie dragen wij dan ook graag op deze manier ons steentje bij; Helpen jullie ons mee ons beste beentje voor te zetten??

Je kunt ons op 2 manieren helpen. 
1. Je kunt een persoonlijke donatie geven en daarmee ons sponsoren als team of individu. De donatie komt volledig ten goede van Stichting ALS Nederland en wordt besteedt aan onderzoek naar oorzaak en behandeling en een bijdrage voor nog betere (mantel)zorg voor ALS patiënten. 

2. Maar... veel leuker: je kunt ook met ons mee doen! Door je aan te melden bij team Hegens on the way kun je met ons meelopen en samen met ons een steentje bijdragen aan dit goede doel. 

Rabobank ALS Lenteloop is een actie in Bilthoven waarbij hardlopers en wandelaars diverse afstanden kunnen afleggen onder het motto 'samen leven, samen lopen'. De deelnemers laten zich sponsoren om geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar en medicatie voor ALS. Op de dag zelf staat het samen lopen en samen het leven vieren voorop. De dag wordt afgesloten met een daverend feest!


Zet jij ook, samen met ons, je beste beentje, voor? Meld je dan nu aan bij ons team! 
(ook kinderen kunnen meelopen/wandelen!)

 

 

Bekijk alle
15-06-2019 | 17:39
10-06-2019 | 15:02 Last minute, maar bij deze wensen wij jullie allen heel veel succes vandaag 💪🏻. Liefs, Rick en Denise
10-06-2019 | 14:34 We hebben veel waardering voor jullie gezin.
10-06-2019 | 13:45
10-06-2019 | 08:46