Ambassadeurs

Ambassadeurs 2022

Een aantal ambassadeurs hebben er samen één prachtige video van gemaakt waarin zij iedereen oproepen om deel te nemen op maandag 6 juni 2022. Het ALS Lenteloop journaal met Astrid Kersseboom, vanuit de studio. Met dank aan:

  • Astrid Kersseboom
  • Burgemeester S. Potters
  • Initiator Vincent Cornelissen
  • Prof. J. Pasterkamp

Gerard Ekdom

Onze ambassadeur Gerard Ekdom roept iedereen die zich nog niet ingeschreven heeft op om zich NU in te schrijven!

 

Ambassadeurs 2020

Burgemeester van Bilthoven - S. Potters

Dr. Ruben van Eijk 

Ambassadeurs 2019

Migchel Dirksen - Rabobank Rijn en Heuvelrug

Loek Peters

Astrid Kersseboom

Thomas Acda

Gerard Ekdom

Hans van Breukelen

Vivienne van Eijkelenborg

 

Ambassadeurs 2018

Gerard Ekdom 

Hans van Breukelen

Astrid Kersseboom

Burgemeester S.C.C.M. Potters

Vivienne van Eijkelenborg

Toni Peroni

 

Ambassadeurs 2017 

Hans van Breukelen

Vivienne van Eijkelenborg

Astrid Kersseboom

Een feestje

Zondag 17 april, 2016. Helaas kan ik zelf niet meedoen aan de ALS Lenteloop, maar eind van de middag kan ik nog wel even gaan kijken. En ik sta versteld. In de lucht hangt een zinderende en tegelijkertijd ontspannen sfeer. De laatste lopers komen over de streep, aangemoedigd door mijn eigen man, de speaker-van-dienst. Ik zie vrienden, bekenden, vrienden van onze kinderen; de meesten staan al tevreden met biertje of wijntje na te genieten. Er is een aanstekelijk optreden van de studentenband van Vincent (met hemzelf in de gelederen), een veiling, en tenslotte de bekendmaking van het fantastische bedrag dat is opgehaald. De begeleidende speeches, met informatie over ALS en de bestemming van het geld, worden in alle rust aangehoord. Kom daar nog eens om: een grote club mensen die eigenlijk al aan het bieren is, maar die muisstil staat te luisteren.

Dat heeft alles te maken met de initiatiefnemer van dit evenement. Vincent stráált, van oor tot oor. Vincent straalt ook energie uit. En daar hebben we allemaal bewondering voor. Bewondering voor zijn vechtlust, zijn wil om niet bij de pakken neer te gaan zitten, zijn heilige voornemen om toch in ieder geval nog iets goeds uit die vreselijke ziekte ALS te halen. Want ja, de opbrengst is belangrijk en mooi, maar het sámen bereiken van het doel is voor hem minstens zo belangrijk. Daarom staat ook niet de prestatie van de loop voorop; hier is meedoen werkelijk belangrijker dan winnen. En dat is te zien op al die gezichten op deze lentedag: hier is iets bijzonders gebeurd.

Geen wonder dat Vincent nog diezelfde dag besluit dat de ALS Lenteloop een vervolg moet krijgen. Zondag 14 mei 2017 is het dus zover. Voor wie die bijzondere sfeer op de ALS Lenteloop wil meemaken: schrijf je in! Met zijn allen maken we er weer iets moois van, een goede opbrengst voor het zo broodnodige onderzoek naar ALS én een feestje.

Astrid Kersseboom