Laat je sponsoren

De uitdaging is om jouw deelname ook te laten sponsoren door familie / vrienden / bedrijven, zodat we samen nog meer geld inzamelen voor de strijd tegen ALS.

Om je te kunnen inschrijven, heb je een account nodig. Dat gaat heel gemakkelijk. Klik op de knop 'Ik Loop Mee' en volg het menu.

Op je eigen account kun je je persoonlijke profielpagina maken. Nodig je vrienden, familie, kennissen en collega's uit om je profielpagina te bezoeken en daag ze uit jou te laten sponsoren. Daarmee zamelen we samen nog meer geld in voor de strijd tegen ALS.

Met jouw deelname aan de ALS Lenteloop lever je niet enkel een financiële bijdrage. Jouw deelname is óók een eerbetoon aan al die patiënten, artsen, wetenschappers en vrijwilligers die elke dag hun strijd tegen ALS leveren. Samen staan we sterk.

 

Tips voor sponsoring

Loop je mee met de ALS Lenteloop in de strijd tegen ALS? Fantastisch! Hier vind je tips & tricks om ervoor te zorgen dat je jouw netwerk kan stimuleren jouw prestatie te sponsoren. Samen gaan we ervoor.

Tip 1 - Maak je wedstrijd persoonlijk 
Een profielpagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Upload foto’s die met jou en jouw motivatie te maken hebben. En vertel waarom jij deelneemt. Het gros van je supporters doneert omdat ze je motivatie voor deelname ondersteunen.

Tip 2 - Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden
Voordat je iedereen gaat vertellen over je deelname aan de ALS Lenteloop, is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen, voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

Tip 3 - Mondeling overtuigen en met hulp van mobiel
Vertel op je werk, school, vereniging, kantine en feestjes over jouw deelname en challenge. En vraag ze dan direct om je te sponseren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je profielpagina bekijken en doneren. Bookmark je profielpagina in je internetbrowser van je mobiel.

Tip 4 - Stuur WhatsApp & SMS berichten
Maak een WhatsApp groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je profielpagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is...

Tip 5 - Plaats regelmatig updates op Facebook, Twitter en/of LinkedIn
De profielpagina kan je op verschillende manieren delen via social media. En vertel op je Facebook, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling… Refereer in je updates naar je voorbereiding, je challenge, je streefbedrag en /of bijzondere aanmoedigingen die je krijgt. Echt, het helpt!

Tip 6 - Plaats nieuwsberichten op je profielpagina en deel deze
Op je profielpagina kan je eenvoudig nieuwsberichten zetten. En vergeet niet om je bericht daarna te delen via Facebook, Twitter en/of LinkedIn (zie tip 7).

Tip 7 - Betrek je donateurs bij je eindsprint!
Ervaring leert dat de laatste twee weken voor je deelname het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs daarbij om hulp. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt. Uiteraard kan je na je deelname ook laten zien dat je je challenge goed hebt volbracht (met foto’s als bewijs), als extra stimulans voor de mensen die nog niet gedoneerd hadden.

Tip 8 - Benader bedrijven om je te sponsoren
Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je profielpagina.

Hou vol, blijf mensen herinneren