Over ALS Lenteloop

De Rabobank ALS Lenteloop is een actie waarbij hardlopers en wandelaars diverse afstanden kunnen afleggen onder het motto 'samen leven, samen lopen'. De deelnemers laten zich sponsoren om geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar en medicatie voor ALS. Het doel is de oorzaak van ALS te vinden en daarmee beter te kunnen zoeken naar behandelwijzen. 

Ontstaansgeschiedenis

Vincent Cornelissen is de initiatiefnemer van de ALS Lenteloop. In 2015 kreeg hij de diagnose ALS en het bericht: "hier kunnen we niets aan doen, hooguit enigszins vertragen". Zich er zomaar bij neerleggen is echter niet zijn stijl. 

Extra onderzoek moet de oplossing dichterbij kunnen brengen. Extra onderzoek betekent extra geld. Vincent: "Eerder liep ik halve marathons voor goede doelen. Nu had ik een goed doel dichtbij gevonden. Een sponsorloop voor extra onderzoek naar de oplossing van ALS. Daarbij kwam dat het nu nog belangrijker was dan ooit om het leven te vieren. Die twee ingredienten konden we gaan combineren in de ALS Lenteloop, een loop die net als de lente vrolijkheid en positiviteit brengt. En de oplossing van ALS!"