Over ALS Lenteloop

Op 21 mei 2018 wordt de derde ALS Lenteloop gehouden na het succes van 2016 en 2017. In en om het centrum van Bilthoven en in het bos bij Bilthoven.

De Rabobank ALS Lenteloop is een actie waarbij deelnemers hardlopend of wandelend een zelfgekozen afstand afleggen onder het motto ’samen leven, samen lopen’. Doel is zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondersteund, met als doel de oorzaak van ALS te vinden en daarmee beter op zoek te kunnen naar curatieve methodes om ALS te bestrijden.

Op de ALS Lenteloop kunnen de volgende afstanden gelopen worden:

  • 2,5 km
  • 2,5 km Kidsrun
  • 5 km
  • 10 km
  • Wandelen over 5 kilometer (of korter als u dat beter past)
  • ALS Special: 500 m wandelen voor minder validen

 

Ontstaansgeschiedenis

"Vincent Cornelissen, de initiatiefnemer van de ALS Lenteloop, kreeg in 2015 de diagnose ALS en daarbij te horen: "hier kunnen we niets aan doen, hooguit enigszins vertragen". Me er zomaar bij neerleggen is niet mijn stijl.

Extra onderzoek moest de oplossing dichterbij kunnen brengen. Extra onderzoek is extra geld. Eerder liep ik halve marathons voor goede doelen. Nu had ik een goed doel dichtbij gevonden. Een sponsorloop voor extra onderzoek naar de oplossing van ALS. Daarbij kwam dat het nu nog belangrijker was dan ooit om het leven te vieren. Die twee ingredienten konden we gaan combineren in de ALS Lenteloop, een loop die net als de lente vrolijkheid en positiviteit brengt. En de oplossing van ALS!"