Maandag 6 juni 2022

Op maandag 6 juni 2022 vindt de 7e editie van de ALS Lenteloop plaats! We willen weer zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar de ziekte ALS. Iedereen beweegt, dus kom in beweging! Vanaf 13 december kun je je inschrijven!

Door de coronamaatregelen konden we in 2021 de ALS Lenteloop niet op één dag organiseren. De komende editie gaan we weer terug naar toen, een sportieve dag die we gezamenlijk feestelijk afsluiten! De 5 en 10km hardlopen zullen wederom op het programma staan, alsmede de 2,5km kidsrun, 5km wandelen en natuurlijk de 500m special! 

Run voor fun en vier het leven! 

De ALS Lenteloop is een evenement waarbij deelnemers hardlopend of wandelend een zelfgekozen afstand afleggen onder het motto ’samen leven, samen lopen’. Deelname is voor iedereen toegankelijk, voor jong en oud en voor geoefende en minder getrainde lopers. Ook voor ALS-patiënten of deelnemers met een andere beperking wordt er weer een kort parcours uitgezet. 

Doel is enerzijds om geld te werven voor onderzoek naar en medicatie voor ALS en anderzijds om een evenement te organiseren waarbij de gezamenlijkheid van samen lopen en samen het leven vieren voorop staat. Daarom wordt de dag weer feestelijk afgesloten met een topfeest met live-optredens!

Lees meer
€ 0 opgehaald
Bereikt 0%
Ons doel € 200.000

Over Stichting ALS

ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte die iedereen kan treffen. Een voor een vallen je spieren uit. Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan de gevolgen van deze ziekte. Met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar is er geen hoop op een toekomst. Met uw steun financieren wij wetenschappelijk onderzoek, om zo ALS de wereld uit te krijgen!