Moeder Kim uit de Luizenmoeder daagt Julianaschool in Bilthoven uit voor de Rabobank ALS Lenteloop wisselbokaal!

10-04-2019 | 13:15

Op 5 april was moeder Kim uit de Luizenmoeder (actrice Rian Gerritsen) op de Julianaschool. Reden van haar bezoek was om promotie te maken voor deelname van scholen voor de Rabobank ALS Lenteloop in Bilthoven. De school met de meeste deelnemers (vorig jaar de Theresiaschool) wint de super Wisselbokaal!

 

Op 2e pinksterdag, 10 juni a.s., vindt de Rabobank ALS Lenteloop voor de 4ekeer plaats. Rian heeft zelf haar opa aan ALS verloren en weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk de doelen van de Rabobank ALS Lenteloop zijn. Het bezoek was een groot succes. Kinderen uit 2 klassen van de Julianaschool hebben aan Rian en aan Vincent Cornelissen (de initiator van de Lenteloop) vragen gesteld over zowel De Luizenmoeder als over de (nu nog) ongeneeslijke ziekte ALS. Er is afgesproken dat deze groepen nu als ambassadeurs aan de andere groepen over de Wisselbokaal van de Rabobank ALS Lenteloop en de ziekte ALS gaan vertellen, zodat zoveel mogelijk kinderen op 10 juni gaan meelopen. Voor een beeld van het bezoek, zie het filmpje op de website van de Rabobank ALS Lenteloop: https://www.alslenteloop.nl/

De  Rabobank ALS Lenteloop is 4 jaar geleden gestart door Vincent Cornelissen, nadat bij hem ALS is geconstateerd. De Rabobank ALS Lenteloop is een actie waarbij hardlopers en wandelaars diverse afstanden kunnen afleggen onder het motto 'samen leven, samen lopen'. De deelnemers laten zich sponsoren om geld te werven voor wetenschappelijk onderzoek naar en medicatie voor ALS. Het doel is de oorzaak van ALS te vinden en daarmee beter te kunnen zoeken naar behandelwijzen. Daarnaast is het ook een feest voor iedereen om met elkaar het leven te vieren. Naast het loopprogramma is er daarom ook een feestprogramma op het terrein van de loop. De start, finish en het feest van de Rabobank ALS Lenteloop vindt dit jaar plaats op het parkeerterrein naast het station van Bilthoven. Inschrijven voor de Rabobank ALS Lenteloop kan op www.alslenteloop.nl.